2 dagars intensivutbildning – AM Moped

Du kanske har tröttnat på att cykla, bor ute på landet eller helt enkelt tycker det är skönt att köra moppe. I vårt kompletta intensivpaket får du alla delar du behöver för att ta ditt mopedkörkort. Nytt för 2018 är att vår mopedutbildning numera är förlagd under två intensiva helgdagar.

För att få lov att ta AM-körkort måste man ha ett giltigt körkortstillstånd. Vi hjälper dig gärna med ansökan på något av våra kontor i Skurup och Sjöbo. Moped klass I, även kallad AM, är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/timmen. En sådan moped är ett registreringspliktigt fordon och ska ha registreringsskylt. Åldersgränsen för AM är 15 år, men du får påbörja utbildningen när du är 14 år och 9 månader.

Vår intensivutbildning erbjuder vi från och med 2018 enbart i Sjöbo. En utbildning som både är snabb och förbaskat lärorik 😀

Vägen till mopedkörkort

E

Välj kursdatum och börja studera teori

När du anmäler dig till någon av våra kursstarter får du samtidigt tillgång till allt ditt teorimaterial. Ett tips är att studera så mycket som möjligt innan du kommer, då har du bra kunskaper redan innan utbildningen startar.

På själva kursen genomför du, tillsammans med andra, den obligatoriska teoriundervisningen samt 4 timmars praktisk körning. Utbildningen genomförs på en lördag och söndag och är förlagd i Sjöbo. Se datum nedan.

E

Kursstarter 2018

  • 17-18 mars (Fullbokad)
  • 7-8 april (Fullbokad)
  • 5-6 maj (Fullbokad)  
  • 2-3 juni (Fullbokad)
  • 7-8 juli (Fullbokad)  
  • 4-5 augusti (Fullbokad)
  • 1-2 september (Fullbokad) 
  • 6-7 oktober (Fullbokad) 
  • 10-11 november (Fullbokad)

Kurser för våren 2019 kommer läggas ut inom kort. 

 

E

Övningskörning

Den praktiska delen av utbildningen är fördelad på tre moment – manöver-, landsväg- och stadskörning. För din och trafiklärarens säkerhet är det viktigt att du är klar med den teoretiska delen av utbildningen innan du börjar kursen. Med bra teorikunskaper får du en bättre och säkrare körning och din väg till körkort går snabbare.
E

Sista delen - Kunskapsprovet

När du är klar med teorin och körningen hos oss är det dags för kunskapsprovet. Provet genomför du hos Trafikverket och kan göras på flera orter runt om i Sverige.

Tänk på att du måste vara klar med teorin och körningen innan du skriver upp 😀

E

Utbildningsperiod

Utbildningsperiod 1 mars – 15 november. Avvikande perioder kan förekomma. Utbildningen kan man komma igång med när man är 14 år och 9 månader. Uppskrivningen, den sista delen i utbildningen, kan man dock tidigast göra när man fyllt 15 år.

Har du läs- och skrivsvårigheter?

Vår personal är utbildad för att på rätt sätt kunna möta dina behov genom anpassad utbildning.

Komplett utbildningspaket

Vårt utbildningspaket innehåller samtliga delar i utbildningen. Man kan alltså inte köpa separata delar.

Utbildningspaket Moped

Här kan du se vårt kompletta intensivpaket.

Redo att köra igång?