Anpassad körkortsutbildning

Har du länge försökt ta körkort med aldrig fått den hjälp du behöver?
Vi på STS är en anpassad trafikskola som kan hjälpa dig med särskilda behov.

Många minns säkert den anspänning och ansträngning det innebar att köra bil för första gången. Hur överväldigande det kunde vara att hålla reda på alla intryck. Det gäller att hålla reda på växlar, hastighet, omgivning och trafikregler. Man tappar ganska snart fokus och koncentration och kroppen och knoppen kändes bara trött. Men efter en tid så har hjärnan automatiserat den kunskap som krävs för att köra bil och vi behöver inte längre lägga energi på att få det att fungera.

Detta är ett vanligt fall, men inte för dig! Vi vet att du med exempelvis NPF-diagnoser, så som ADHD, Aspergers syndrom, Tourettes syndrom eller dyslexi inte fungerar på detta sätt. Vi behöver därför utbilda dig på ett annat sätt.

E

Dina behov

Vi på STS Trafikskola utgår alltid från varje enskild individ och dess behov. Alla har vi olika arbetsminne, inlärningsstill, koncentrationsförmåga eller motorik. Därför måste vi arbeta med just dina styrkor som gör dig till en bättre bilförare.
E

Automatutbildning

Många väljer även att ta körkort för automat, då det utgör färre moment att hålla reda på. Det viktigaste är att vi diskuterar hur just du lär dig bäst och vilken inlärningsstil som passar dig. Utifrån det formar vi din utbildning.
E

Kortare körlektioner

För vissa arbetar vi med “korta lektioner”, där man korta stunder kör, varvat med teori. En viktig del i din utbildning är att du arbetar med kontinuitet (innebär att du kör och läser teori lite men ofta). Då tappar man inte motivationen och klarar lättare delmål.
E

Vi tar dig från start till mål

Vi hjälper dig igenom hela utbildningen med planering och struktur så att du kan känna dig trygg och säker. Vi utreder din inlärningsstil och hjälper er ansöka om förlängt- eller muntligt kunskapsprov. Många av våra elever önskar även individuella teorilektioner, vilket vi kan hjälpa dig med i både Skurup och Sjöbo.

Har du funderingar kring vår utbildning eller är tveksam ifall du kommer klara dig?

Kontakt något av våra kontor så berättar vi mer om hur upplägget skulle kunna se ut för just dig.

Redo att köra igång?