Vägen till MC-kort

Har du också drömt om att köra motorcykel en härligt sommardag? Sluta dröm och starta din väg mot MC-kort idag.

Vill du komma igång till våren är ett bra tips att redan nu komma i kontakt med oss. Planeringen av säsongen 2020 är i sin linda och man kan redan nu göra en intresseanmälan. 

För att kunna börja övningsköra och påbörja sin utbildning måste man ansöka om körkortstillstånd. Kontakta oss så hjälper vi dig med syntest och ansökningshandlingarna. Det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd. Om du tänker övningsköra privat så måste din handledare skicka in en ansökan om handledarskap till Transportstyrelsen. För att övningsköra med MC krävs ingen handledarutbildning.

LETS DRIVE 😀

Vår utbildning

E

Teoriutbildning

När du skrivit in dig får du tillgång till allt teorimaterial och kan börja studera. Hos oss arbetar du med ett digitalt system för körkortsfrågor. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

E

Körutbildning

Parallellt med teorin tar du dina körlektioner om du inte väljer att gå vår intensivutbildning. Vi rekommenderar att man börjar boka in en 120 minuters körlektion där du tillsammans med din lärare lägger upp en plan för din körkortsutbildning. 

E

Våra motorcyklar

Du får köra säkra och smidiga motorcyklar. Vi övningskör på Kawasaki Z650 och alla våra motorcyklar är utrustade med ABS bromsar. Vi utbildar på tung motorcykel (A).

E

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 – (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) Kan du med fördel boka in tidigt i din utbildning. Den ökar din förmåga att tänka risker i samband med din övningskörning hos oss.

E

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 – Gör du i slutet på din utbildning. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs. Riskutbildning för personbil kan inte tillgodoräknas för motorcykel. Våra riskutbildningar (2) är förlagda på Ystad Trafikbana.

E

Examinationer

När din teoretiska och praktiska utbildning hos oss är klar är det dags för dina examinationer. Kunskapsprovet måste vara godkänt för att körprovet ska kunna genomföras. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år. Körprovet omfattar säkerhetskontroll, manöverprov (låg- och högfartsbana) och därefter körning i trafik.

E

Utbildningsperiod

Utbildningsperiod 1 april – 31 oktober. Avvikande perioder kan förekomma.

E

Intensivkurs - 1 vecka

Körkortsveckan passar bäst för dig som har bilkörkort och åtminstone har testat på att köra moped, cross eller MC tidigare. Programmet bygger på att du läser in aktuell teori innan körkortskursen börjar. Detta kan ske på distans eller hos oss på trafikskolan.

Hur vill du ta körkort?

Intensivkurs på 1 vecka

Gör din körkortsutbildning på en vecka i Sjöbo

Se våra kursstarter

Våra utbildningspaket

Börja med våra utbildningspaket och bygg på efter hand med vad du behöver.

Har du läs- och skrivsvårigheter?

Vår personal är utbildad för att på rätt sätt kunna möta dina behov genom anpassad utbildning.

Utbildningspaket MC

Här kan du se våra färdiga utbildningspaket.

Så fungerar manöverprovet

Redo att köra igång?