Välj en sida

Vägen till MC-kort

Har du också drömt om att köra motorcykel en härligt sommardag?
Sluta drömma och starta din väg mot MC-kort idag.

För att kunna börja övningsköra och påbörja sin utbildning måste man ansöka om körkortstillstånd. Kontakta oss så hjälper vi dig med syntest och ansökningshandlingar. Det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd. Om du tänker övningsköra privat så måste din handledare skicka in en ansökan om handledarskap till Transportstyrelsen. För att övningsköra med MC krävs ingen handledarutbildning.

LETS DRIVE 😀

Vår utbildning

E

Teoriutbildning

När du skrivit in dig får du tillgång till allt teorimaterial och kan börja studera. Hos oss arbetar du med ett digitalt system för körkortsfrågor. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

E

Körutbildning

Parallellt med teorin tar du dina körlektioner (om du inte väljer att gå vår intensivutbildning). Vi rekommenderar att du börjar med att boka in en körlektion för att tillsammans med din lärare lägga upp en plan för din körkortsutbildning.

E

Våra motorcyklar

Du får köra säkra och smidiga motorcyklar. Vi övningskör på Kawasaki Z650 och alla våra motorcyklar är utrustade med ABS bromsar. Vi utbildar på tung motorcykel (A) och mellanklass (A2).

E

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 – (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) kan du med fördel boka in tidigt i din utbildning. Den ökar din förmåga att tänka runt risker i samband med din övningskörning hos oss.

E

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 – (praktiska övningar, som t.ex väjning och manöverkörning) gör du i slutet på din utbildning. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs. Riskutbildning för personbil kan inte tillgodoräknas för motorcykel. Våra riskutbildningar (2) är förlagda på Ystad Trafikbana.

E

Examinationer

När din teoretiska och praktiska utbildning hos oss är klar är det dags för dina examinationer. Kunskapsprovet måste vara godkänt före uppkörningen. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år. Körprovet omfattar säkerhetskontroll, manöverprov (låg- och högfartsbana) och därefter körning i trafik.

E

Utbildningsperiod

Utbildningsperiod 1 april – 31 oktober. Avvikande perioder kan förekomma.

E

MC - veckan

MC-veckan passar bäst för dig som har bilkörkort och har testat att köra moped, cross eller MC tidigare. Vi genomför en testlektion först 80 minuter där vi tittar på hur du hanterar motorcykeln i låga farter och vi åker en runda i trafiken för att se hur du följer regler och samspelar med övrig trafik. Testlektionen ingår ej i paketet utan får bokas och betalas separat. Konceptet bygger på att du genomför grundutbildningen under en vecka för att därefter genomföra uppskrivningen och senare uppkörningen. 

Hur vill du ta körkort?

MC-veckan

Genomför din grundutbildning på en vecka i Sjöbo.

Våra utbildningspaket

Börja med våra utbildningspaket och bygg på efter hand med vad du behöver.

Har du läs- och skrivsvårigheter?

Vår personal är utbildad för att på rätt sätt kunna möta dina behov genom anpassad utbildning.

Utbildningspaket MC

Här kan du se våra färdiga utbildningspaket.

Så fungerar manöverprovet

Redo att köra igång?