Välj en sida

MC – veckan

Funderar du på att ta MC-kort? Kanske har du kört tidigare men aldrig blivit klar? Sluta drömma och gör som många andra! Starta din väg mot MC-kortet med MC-veckan.

För att kunna börja övningsköra och påbörja sin utbildning måste man ansöka om körkortstillstånd. Kontakta oss så hjälper vi dig med syntest och ansökningshandlingar. Det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd. Om du tänker övningsköra privat så måste din handledare skicka in en ansökan om handledarskap till Transportstyrelsen. För att övningsköra med MC krävs ingen handledarutbildning 😀

Körkortsutbildning på

Dagar

Så här fungerar det

%

Får körkort på första försöket

%

Väljer intensivutbildningen

Nivåkontroll

Innan du påbörjar din körkortsutbildning genomför vi en testlektion. Den kommer att göra din start smidig och ge din lärare möjlighet att stämma av dina tidigare erfarenheter och förmåga att tillgodogöra dig nya kunskaper. Allt för att du skall vara så nära slutmålet som möjligt efter den intensiva körkortsveckan!

Planering av din utbildning

Efter nivåkontrollen lägger vi upp en plan med datum för kursstart.

Utbildningen går att genomföra följande veckor 2021: 

16, 17, 19, 20, 23, 24, 27, 28, 32, 33, 36 & 37

Boka plats i vår webbutik

Börja studera teori

I samband med planeringen av din utbildning får du tillgång till vårt teorimaterial. Det innebär att du kan mycket teori redan vid starten av din utbildningsvecka.

Välkommen till kursstart

Vi kommer att lägga extra fokus på körning i låg och hög fart för att du skall bli bra vän med motorcykeln. Vi övar olika körtekniker och lär oss mer om motorcykeln. Under veckan kommer du också genomföra övningar på olika körbanor, träna inbromsning, gör manöverprov mellan koner som motsvarar uppkörningsprovet etc. Mellan körpassen jobbar vi med säkerhetskontroller och fordonsteknik.

I slutet av utbildningen läggs fokus på körning i trafik och du genomför även riskutbildning 2.

Uppskrivning & uppkörning
När veckan är över och du genomfört de obligatoriska riskutbildningarna så har du möjlighet att genomföra Trafikverkets kunskapsprov på valfri provort. När du genomfört kunskapsprovet med godkänt resultat och är i mål med den praktiska delen av utbildningen så hjälper vi dig att boka ditt avslutade körprov.
KÖRKORT

Nu har du ditt efterlängtade körkort!

Körkortet skickas hem några dagar senare, men du får såklart köra direkt efter uppkörningen på din legitimation.

😀

E

Allt detta får du

Du köper ett koncept där alla delar i grundutbildningen är inkluderat. Du genomför också grundutbildningen intensiv  under 1 vecka.

Du får allt detta: anmälning inklusive allt teorimaterial, personlig skyddsutrustning, 6 körlektioner à 80 min, 2 körlektioner lågfartsbana à 60 min, garagelektion, riskutbildning 1 & 2 och lån av MC under uppkörning. 

Pris 14 990 kr 
– med möjlighet till 24 månaders räntefri avbetalning

E

För vem är utbildningen?

MC – veckan passar bäst för dig som har bilkörkort och har testat på att köra moped, cross eller mc tidigare. Vi genomför en testlektion först 80 minuter där vi tittar på hur du hanterar motorcykeln i låga farter och vi åker en runda i trafiken för att se hur du följer regler och samspelar med övrig trafik. Testlektionen ingår ej i paketet utan får bokas och betalas separat. Utbildningen kan genomföras på A2, A.

E

Framgångsfaktorer

Börja studera teori direkt i samband med planeringen av din körkortsutbildning. Tanken är att du ska genomföra uppskrivningen veckan efter utbildningen så att vi därefter kan boka uppkörningen.

E

Intresseanmälan

Är du redan intresserad, fyll i vår intresseanmälan (klicka på skriv in dig) så tar vi kontakt med dig och bokar en testlektion.

E

Beställ utbildning

Vill du ha mer information om MC veckan, kontakta Thorbjörn på 070-721 70 01.  I annat fall kan du enkelt beställa utbildningen direkt i vår webbutik.

Utbildningen går att genomföra från den 1 april – 30 september.

 

Redo att köra igång?