Intensivutbildning – AM Moped

Du kanske har tröttnat på att cykla, bor ute på landet eller helt enkelt tycker det är skönt att köra moppe. I vårt kompletta intensivpaket får du alla delar du behöver för att ta ditt mopedkörkort.

För att få lov att ta AM-körkort måste man ha ett giltigt körkortstillstånd. Vi hjälper dig gärna med ansökan på något av våra kontor i Skurup eller Sjöbo. Moped klass I, även kallad AM, är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/timmen. En sådan moped är ett registreringspliktigt fordon och ska ha registreringsskylt. Åldersgränsen för AM är 15 år, men du får påbörja utbildningen när du är 14 år och 9 månader.

Vår intensivutbildning erbjuder vi i Sjöbo. En utbildning som både är snabb och förbaskat lärorik 😀

Vägen till mopedkörkort

E

Välj kursdatum och börja studera teori

När du anmäler dig till någon av våra kursstarter får du samtidigt tillgång till allt ditt teorimaterial. Ett tips är att studera så mycket som möjligt innan du kommer, då har du bra kunskaper redan innan utbildningen startar.

På själva kursen genomför du, tillsammans med andra, den obligatoriska teoriundervisningen samt 4 timmars praktisk körning. Den teoretiska delen av utbildning genomförs under en heldag i Sjöbo (se datum nedan) och efterföljande vecka genomförs den praktiska delen på specifika tider och klockslag. Kontakta kontoret för mer information.

E

Kursstarter 2019

Samtliga kursstarter under 2019 har varit/eller är fullbokade. 

Vid tillräckligt många deltagare kan vi start upp nya grupper under hösten/vintern (oktober-december) om vädret tillåter.

Vänligen kontakta kontoret i Sjöbo för mer information och för extra inplanerade starter – tel 0416-170 01. 

Kursstarter våren 2020 kommer ut under hösten. 

 

 

 

 

 

 

 

E

Övningskörning

Den praktiska delen av utbildningen är fördelad på tre moment – manöver-, landsväg- och stadskörning. Manöverkörningens syfte är att lära sig hantera mopeden på rätt sätt, men också lära sig mopedens olika funktioner. Under landsväg- och stadskörningen får man möjlighet att praktisera sina kunskaper i trafiken. Hela utbildningen planeras in i samband med din anmälan.

För din och trafiklärarens säkerhet är det viktigt att du är klar med den teoretiska delen av utbildningen innan du börjar kursen. Med bra teorikunskaper får du en bättre och säkrare körning och din väg till körkort går snabbare.

E

Sista delen - Kunskapsprovet

När du är klar med teorin och körningen hos oss är det dags för kunskapsprovet. Provet genomför du hos Trafikverket och kan göras på flera orter runt om i Sverige 😀

E

Utbildningsperiod

Utbildningsperiod 1 mars – 15 november. Avvikande perioder kan förekomma. Utbildningen kan man komma igång med när man är 14 år och 9 månader. Uppskrivningen, den sista delen i utbildningen, kan man dock tidigast göra när man fyllt 15 år.

Har du läs- och skrivsvårigheter?

Vår personal är utbildad för att på rätt sätt kunna möta dina behov genom anpassad utbildning.

Komplett utbildningspaket

Vårt utbildningspaket innehåller samtliga delar i utbildningen. Man kan alltså inte köpa separata delar.

Utbildningspaket Moped

Här kan du se vårt kompletta intensivpaket.

Redo att köra igång?