Utbildning – AM Moped

Du kanske har tröttnat på att cykla, bor ute på landet eller helt enkelt tycker det är roligt att köra moppe?! Då ska du ta ett AM-körkort! 

För att få lov att ta AM-körkort måste man ha ett giltigt körkortstillstånd. Vi hjälper dig gärna med ansökan och syntest på något av våra kontor i Skurup eller Sjöbo. Utbildningen är dock förlagd i Sjöbo. 

Moped klass I, även kallad AM, är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/timmen. En sådan moped är ett registreringspliktigt fordon och ska ha registreringsskylt. Åldersgränsen för AM är 15 år, men du får påbörja utbildningen när du är 14 år och 9 månader.

Vägen till mopedkörkort

E

Utbildningen

Vid anmälan/inskrivningen får du tillgång till ditt digitala teorimaterial och du kan studera så mycket som möjligt innan kursen börjar. Med hjälp av teorin blir du väl förberedd inför din utbildning hos oss. Utbildningen består av minst 13 timmar praktiska- och teoretiska moment. 

Den praktiska delen av AM-körkortet fördelar man mellan manöver-, landsvägs- och stadskörning.

 

  • Under manöverkörningen lär du dig hur man hanterar mopeden på rätt sätt och får lära dig mer om mopedens olika funktioner. 
  • Under landsvägs- och stadskörningen är det dags att omsätta teorin och manöverfärdigheterna till praktik i trafiken. 
E

Kursstarter 2020

  • 18 april

Vill ni ha mer information, vänligen kontakta Thorbjörn på 070-721 70 01. 

E

Anmälan

Du anmäler dig genom att besöka vårt kontor i Sjöbo tillsammans med din målsman.  

E

Pris för utbildningen

5990 kr 

Detta ingår: Digital teori, 7 timmar teorilektioner och 5 timmar körning i grundutbildningen. Moped utbildningens giltighetstiden är en säsong mellan den 1 april – 31 oktober 2020. Utbildningen på trafikskolan ska vara färdig inom denna tid.

Tillkommer: Eventuellt kompletterande körlektioner, avgift för uppskrivning, tillverkning av körkort.

 

 

Redo att köra igång?